Portal per al foment de la lectura i la comprensió lectora

Què és Xim i Xesca?


Prova Xim i Xesca
    Demo Alumne
    Demo Mestre
Subscripció a Xim i Xesca
Rebre el Butlletí de Notícies 

A Xim i Xesca volem que els nens i nenes vagin agafant el gust per llegir 

I per despertar l’hàbit lector cal gaudir de la lectura; per això cal entendre el que es llegeix. Xim i Xesca motiva els lectors a posar atenció al que llegeixen i així els ajuda a entrar en la història que tenen a les mans.

Com ho fem?

   • Fomentant la comprensió lectora. 

Quan ha acabat de llegir un llibre, el lector pot entrar amb el seu codi a www.ximixesca.com i respondre un qüestionari. Si ho fa bé, guanya punts lectors. Els punts són l'incentiu per posar atenció en allò que llegeix i per seguir llegint. 

Xim i Xesca té més de 2.600 qüestionaris de llibres per a nens i joves de totes les editorials. La base de dades de qüestionaris es va ampliant periòdicament amb les noves publicacions més recomanades i amb els llibres que proposen els mestres des de les escoles.

   • Proposant jocs lectors cada setmana

Què has après amb l’últim llibre que has llegit?
Que a vegades has d'escoltar i fer cas del que et diuen. Roger 10 anys. Escola Pedralta de Santa Cristina d'Aro
 

   • Recomanant els millors llibres

Per edats, per temes i per tractar diferents temàtiques o problemàtiques. Llibres més recomanats per temes Els més de Xim i Xesca
 

   • Animant els nens i nenes a recomanar els seus llibres preferits

Marc 7 anys. Escola Frederic Mistral- Tècnic Eulàlia de Barcelona recomana:
"Cediu el pas al conill Albert!", perquè he après que es tenen que respectar els animals i si es fa pinya es poden aconseguir moltes coses.
  

   • Facilitant la feina del mestre perquè pugui fomentar la lectura a classe

Per als mestres el programa és una eina de consulta per saber què i com llegeixen els seus alumnes. Per detectar problemes de comprensió i animar els seus alumnes a entrar en el món dels llibres d'una forma divertida.