Portal per al foment de la lectura i la comprensió lectora

Què és Xim i Xesca?


Prova Xim i Xesca
    Demo Alumne
    Demo Mestre
Subscripció a Xim i Xesca
Rebre el Butlletí de Notícies 

 

Què és Xim i Xesca?
Un programa de foment de la lectura i la comprensió lectora per a nens i nenes de 6 a 14 anys.

Amb Xim i Xesca volem que els nens i nenes vagin agafant el gust per la lectura perquè llegir és bàsic per a la seva formació i per al seu desenvolupament futur.

Però per despertar l’hàbit de llegir cal gaudir de la lectura i per això cal entendre el que es llegeix. Xim i Xesca motiva els lectors a posar atenció al que llegeixen i així els ajuda a entrar en la història que tenen a les mans i a viure-la de veritat.

El lector o lectora subscrit al programa té un codi d'accés per entrar a Xim i Xesca i respondre les preguntes del llibre que ha llegit. Si respon bé aconsegueix punts lectors.

Els punts són l'incentiu per posar atenció en el text que es llegeix, per continuar llegint i anar adquirint l'hàbit lector.

Per al mestres, bibliotecaris o pares els punts són l'eina per fomentar la lectura a través del joc i per detectar possibles problemes de comprensió.

A Xim i Xesca hi ha més de 2.500 qüestionaris de llibres per a nens i joves de moltes editorials i d'autors d'arreu del món, perquè els nens i nenes lectors trobin sempre el qüestionari del llibre que han llegit.

La base de dades de qüestionaris es va ampliant periòdicament amb les noves publicacions més recomanades i amb els llibres que proposen els mestres des de les escoles.